ASTRID SONNE: ”SXSW ER VIRKELIG EN DEJLIG MULIGHED FOR MIG”

PUBLICERET TIRSDAG 15.3.2022

Ud over festivalen
Tre unge danske kunstnere spiller på branchefestivalen South By Southwest i Texas. Roskilde Festivals programchef håber, at koncerterne kan være et rygstød til dansk kultureksport.


20 grader og høj sol blandes i denne uge med Astrid Sonnes bløde elektroniske lyd.

Roskilde Festival er gået sammen med foreningen Music Export Denmark om at præsentere Astrid Sonne og to andre danske musikere, School of X og Debbie Sings, på et showcase-arrangement, der er en del af det officielle program på årets udgave af branchefestivalen South By Southwest i Austin, Texas.

Komponisten og bratschisten Astrid Sonne er meget spændt på at blive en del af SXSW.'

Det er jo en virkelig dejlig mulighed, så nu tager vi derover, og så må se hvad der sker. Jeg glæder mig, og jeg håber på, at koncerterne kommer til at gå godt,” fortæller Astrid Sonne.

Astrid Sonne fra sin koncert på Roskilde Festival i 2018 - foto: Krist Luhaers

SXSW samler mange forskellige mennesker fra musikbranchen. Fra bookere og managements til PR-firmaer. Festivalen er bredt anerkendt som platform og udstillingsvindue i den internationale musik- og kulturbranche, hvilket gør den oplagt for en international indsats.

For her kan musikere blive hørt af det store opbud af branchefolk, som kan blive vigtige i en musikers fremtidige karriere.

Jeg har mange kollegaer, der har prøvet at spille på festivalen, og de har sagt det var sjovt, så jeg glæder mig til at se, hvad det er,” siger Astrid Sonne.

Branchen har øjne på Texas
Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, har et stort bankende hjerte for upcoming musikere. Ifølge ham kan netop dét at være en del af det officielle program give kunstnerne nogle nye og vigtige kontakter.

Det er en stor ting at være inviteret til at spille på SXSW, da hele den internationale musikbranches fokus er rettet mod Texas i denne uge.

Der er både positive effekter for de enkelte kunstnere og for den danske musikbranche som helhed. Begge dele er noget, vi på Roskilde Festival er med til at støtte. Vores formål er at komme ud og gøre en forskel og være med til at løfte andre frem og skabe platforme for nye kunstnere på vej frem,” siger Anders Wahrén.

Det handler om, at de her kunstnere allerede skal have noget i støbeskeen, som vi så med denne showcase kan være med til at puste yderligere til,” tilføjer Anders Wahrén.

Navne som MØ og The Raveonettes har tidligere spillet på SXSW og fået stor international succes derfra og videre i deres karrierer.

Anders Wahrén håber derfor, at årets showcases kan være med til at løfte en ny generation af danske navne ud i en branche, hvor der er hård kamp om opmærksomheden.

Forhåbentlig er der nogle af disse navne, der om et par år står som nogle af de store eksportnavne fra den danske scene,” fortæller han.

Showcasen foregår 16. marts på spillestedet Cheer Up Charlies og er muliggjort ved hjælp af støtte fra Statens Kunstfond, Udenrigsministeriet og Kulturministeriet.

Læs mere om det danske fremstød på SXSW 2022.

Tekst: Trine Vester, frivillig webjournalist i Roskilde Festivals Mediehus