FONDEN ROSKILDE FESTIVAL OG CISU VINDER UDBUD OM NY PULJE TIL OPLYSNING OG ENGAGEMENT

PUBLICERET MANDAG 14.3.2022

Aftryk
Opgaven med at løfte den nye pulje handler både om at forvalte og rådgive og om at udvikle og engagere i en vigtig dagsorden, som vedrører os alle: Hvordan vi bidrager til udviklingen i verden.


I efteråret 2021 annoncerede Udenrigsministeriet et udbud på en ny Oplysnings- og Engagementspulje. Den nye pulje skal ”engagere danskere i at gøre en forskel for en mere retfærdig, sikker og bæredygtig verden,” som der står i udbuddet.

Udenrigsministeriet har afsat 25 millioner til den nye pulje. De 20 millioner skal gå til bevillinger til oplysnings- og engagementsindsatser. Den resterende del går til at udvikle, rådgive og forvalte puljen, arrangere events og at støtte netværk og andre former for udveksling af erfaringer på tværs af de brancher, der kan søge støtte fra puljen.

Nyt konsortium løfter opgaven
Det er en omfattende og mangefacetteret opgave, og vi løfter den i et konsortium mellem Fonden Roskilde Festival og CISU i samarbejde med DeltagerDanmark og The Why Foundation, hvor vi hver især sætter vores fagligheder, viden og erfaringer i spil.

Vi glæder os utroligt meget til sammen med de øvrige partnere at udfolde puljens potentiale og at øge samarbejdet mellem forskellige aktører om at engagere og oplyse danskere om den verden, vi alle er en del af.

Det forberedende arbejde med at få den nye Oplysnings- og Engagementspulje klar er i fuld gang, og vi forventer at kunne give yderligere information senest til juni.