HVOR STORT ER DIT FESTIVALAFTRYK EGENTLIG?

PUBLICERET TORSDAG 19.5.2022

Hvor meget mærker klimaet, at du er på Roskilde Festival? Prøv vores klimaberegner og se, hvor god du er ved miljøet, når du drager på festival. Måske bliver du overrasket.

Se hvor stort dit festivalaftryk er


Pakkelisten er sikkert lang, når du skal gøre dig klar til at tage på Roskilde Festival. Ud over solbriller og solcreme er det vigtigt at huske et telt at sove i, en sovepose til at holde dig varm om natten og måske også lidt godt til ganen, når sulten og tørsten melder sig.

Så er du da klar. Eller skal der mere med?

Medbringer du også en hvid pavillon? Og en blå luftmadras med PVC? Og nok så vigtigt: Får du tingene med hjem igen?

Magnus Millang guider dig til klimavenlig festivaladfærd

Netop efterladte engangspavilloner og luftmadrasser med PVC er nogle af de helt store klimasynder (og alternativer til disse kan du faktisk leje direkte af os – læs mere her).

Men nu spoiler vi måske lidt for meget.

Når du klikker dig ind på vores klimaberegner, får du pludselig en indikation af, hvad din festivaladfærd har af indvirkning på klimaet.

Du klikker dig igennem en række valg, fra transport over mængden af campinggear og mad og drikke, du medbringer – og så din villighed til at genbruge.

Det kan overraske, være en øjenåbner eller simpelthen bekræfte, hvad du i forvejen vidste. Hvilken af delene det er, finder du naturligvis kun ud af ved at tjekke, hvor stort dit festivalaftryk egentlig er.

Se hvor stort dit festivalaftryk er

Vidste du, at efter hver festival indsamler vi over 30 tons blå luftmadrasser. De kan ikke brændes, men skal i deponi, dvs. graves ned indtil videnskaben kommer frem med metoder til at fjerne de skadelige stoffer på en forsvarlig måde. Så vælg et andet produkt – og husk at tage det med hjem og brug det igen næste år.