INGEFÆR-KOMBUCHA, CHAMPAGNE-LOUNGE OG HØJSKOLEBAR MED MINIGOLF

PUBLICERET TORSDAG 16.6.2022

Oplevelser
Fra citrussmagende alkoholfrie øl i boderne til biodynamiske naturvine, som du kan nyde i festivalpladsens nye skovtursagtige område. Vi guider dig i retning af årets nye drikkevarer og læskende oplevelser.


Du får rig lejlighed til at slukke tørsten på årets festival. Og ligesom med musik- og kunstprogrammet kan du samtidig gå på opdagelse blandt alle de oplevelser og smagsindtryk i festivalbyens barer og boder, som du ikke vidste, at du stod og manglede.

VI har derfor samlet fem bud på nyheder og smagsoplevelser, som du bedst kan nyde i glas eller flaske.

Foto: Tuala Hjarnø

Flere alkoholfri øl i boderne
De alkoholfri ølvarianter vinder større og større udbredelse, og det kommer du også til at mærke, når du bevæger dig til festivalpladsens ølboder. Her gør vi meget mere ud af at vise de alkoholfrie alternativer frem.

Et eksempel er den nye Tuborg Nul, som du på ingen måde behøver at spørge efter. Du kan faktisk bare pege. Tuborg har nemlig designet et køleskab, der vil stå frit fremme i ølboderne.

I køleskabene finder du tre varianter: Tuborg Nul, Tuborg Citrus og Tuborg Mango/Passion. Og de er alle lige til at nyde på en varm sommerdag fyldt med koncert- og kunstoplevelser.

Læskende kombucha-pause i grønne omgivelser
Backstage-området øst for Orange Scene var lukket land for de fleste tilbage i 2019. Det laver vi om på.

Området med de mange træer og små træbygninger er så interessant, at vi vil lade alle få glæde af det. Vi kalder stedet The Garden, og den afslappede skovtursagtige stemning passer glimrende til sodavandens svar på langtidshævet surdejsbrød: Kombucha.

Derfor har vi lavet et samarbejde med Læsk, der brygger deres økologiske kombucha i landsbyen Svinninge knap 50 kilometer vest for festivalpladsen.

Læsk leverer deres fermenterede alkoholfri læskedrik, som er brygget på blandt andet te og blomster, i læskende varianter som hindbær, gurkemeje, ingefær, hyldeblomst og en særlig orange feeling-udgave med smag af honeybush & lemon.

Du kan få dem som de er – uden alkohol. Eller du kan få mixet en cocktail med økologisk spiritus i de sene aftentimer.

Rødder & Vin går på græs
“Wines should be easily drunk. Wines should not be easily defined.” Sådan er Rødder & Vins filosofi.

Rødder & Vin er en vinbar og butik på Nørrebro. Og i år slår indehaverne rødder i det nye afslapningsområde The Garden. Her kan du købe økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine, og de serveres i rigtige glas på stilk, som vin nydes bedst.

Rødder & Vin bliver i øvrigt nabo til Læsk. Og med disse to barer placeret blot et kapselkast fra hinanden, er du ret godt dækket ind, hvis du vil være sikker på at få tørsten slukket, når du hygger dig i det grønne område.

Foto: Luna Stage

Hyggelig højskolebar med minigolf
Er det en bar? Er det et miniresort? Er det en hjælpecentral for festivaldeltagere med ødelagte campingstole? Det er svært at sige, men det gør heller ikke så meget. Det synes eleverne på Roskilde Festival Højskole i hvert fald ikke.

De har lånt et område i East City, som de har lagt ud til minigolfbane med otte forskellige baner. Formiddag og eftermiddag sælger de primært kombucha fra Læsk, vand og juice, mens du om aftenen kan købe blandt andet øl og cocktails on tap.

Idéen er at skabe et både uhøjtideligt og venskabeligt område, hvor alt kan løses med en god snak og lidt sølvtape.

Gringos boblende lillesøster
Gringo Bar – en gammel kending på festivalen – har fået en lillesøster ved navn Champagne Lounge, som du finder i Bazar-området øst for Apollo-scenen.

At drikke bobler fra glas på stilk er bare noget andet end en ramme øl. Og i den nye Champagne Lounge får du bevis for, at champagne ikke bare er det halvsure sprøjt, du drikker til sød kransekage nytårsaften og i øvrigt heller ikke behøver koste det lyserøde ud af ørerne.

Champagne Lounge excellerer i et stort og alsidigt menukort med fokus på økologiske og biodynamiske drikkevarer. Ud over champagnen finder du andre mousserende vine som cava, men også utraditionelle og alkoholfrie cocktails.

 

Meget mere mad og drikke: