En mere talstærk forening vil samtidig betyde, at vi som fællesskab er bedre rustede til at pejle foreningens fremtid:
”Med endnu flere medlemmer kan endnu flere af vores dygtige frivillige stille op til bestyrelsen, og det ville betyde, at flere af festivalens frivillige var med til at vælge bestyrelsen. Det er vigtigt, at vi er bredt repræsenteret både i forhold til alder, køn, interesser og historik – hvis vi skal træffe tidssvarende og langsigtede beslutninger for festivalen. Hvis ikke flere melder sig ind i foreningen og deltager i generalforsamlingen, bliver det en meget snæver kreds som træffer beslutninger for det store flertal. Det flugter dårligt med den fornyende og demokratiske begivenhed, som Roskilde Festival ellers er, og det giver ikke det bedste grundlag for et fremsynet bestyrelsesarbejde.”
Til sidst lyder et håbefuldt opråb fra foreningens forperson, da han bliver spurgt, hvad man reelt kan få ud af at melde sig ind i foreningen:
”Hmm, jeg tror, at jeg ville vende spørgsmålet om. Fordi – noget af det smukkeste ved Roskilde Festival er jo, at det ikke handler om det enkelte individ. Det handler om vores fællesskab og alt dét, vi har sammen. Ved at melde sig ind i foreningen, tager man egentlig bare ansvar for netop det fællesskab. Andet er der ikke i det. Det kan godt være, at man får et stykke kage og en sodavand til generalforsamlingen – og forhåbentlig et par inspirerende oplæg. Men det er ikke derfor man skal komme. Man skal komme for at bidrage til fællesskabets fremtid.”
Af Sophia Magdalena Smith, frivillig i Roskilde Festivals mediehus