Et grønt hjerte
Oskar Sebastian Ernst er studerende på Roskilde Universitet, hvor han læser en kandidat i miljøplanlægning og international development.
Han har i den grad et grønt hjerte, og han har bæredygtighed helt inde under neglene. Men sådan har det ikke altid været.
”Jeg synes, idéen om et miljømæssigt fodaftryk er en spændende tanke, og det er noget jeg tænker meget over. Jeg har også været igennem en udvikling, for da jeg startede med at gå på Roskilde Festival, tror jeg ikke frontallapperne i hjernen var helt udviklet endnu, og når jeg ser tilbage på, hvad det var for et svineri, man efterlod dengang, så kan jeg ærligt talt få helt ondt i maven,” siger Oskar Sebastian Ernst.
Igen i år skal Oskar Sebastian Ernst bo på Clean Out Loud-området, og allerede nu taler han og campen om, at de vil leje en pavillon, fordi den er lavet af et slidstærkt materiale.
”Jeg synes, at denne leje-løsning er et kærkomment tiltag. Det er så vigtigt, at Roskilde Festival presser på gennem den her top-down tilgang, hvor de træffer nogle valg for én. Man skal tænke over sit aftryk, og det er virkelig glædeligt, at Roskilde Festival presser på,” siger han.
Oskar Sebastian Ernst tror og håber på, at snakken om en mere bæredygtig måde at være festivalgæst på kan brede sig i vennegrupperne, og at Roskilde Festival kan inspirere på bæredygtighedsdagsordenen.
”Det starter nogle snakke, som normalt måske ikke var blevet taget i vennegrupperne. Roskilde Festival kan inspirere folk og være dagsordenssættende på det bæredygtige område,” siger Oskar Sebastian Ernst.
Fælles om indsats for genbrug
For at gøre op med engangsforbruget af campingudstyr er Roskilde Festival dybt afhængige af deltagernes egen indsats, understreger Sanne Stephansen.
”Det handler om, at festivalgæsterne også selv gør en indsats, tager noget bedre udstyr med og sørger for at få det genbrugt,” siger hun.
Tekst: Trine Vester, frivillig i Roskilde Festivals Mediehus