SAMMEN GØR VI ROSKILDE GRØNNERE

PUBLICERET TORSDAG 19.5.2022

Festivallivet
Vi skal købe og slæbe færre ting med på festival, vi skal feste sammen med en grøn ansvarlighed, vi skal spise grønnere, og vi skal huske vores ting og efterlade vores plads i pæn tilstand igen, når festivalen er ovre.


Tiden er kommet til, at vi skruer op for tempoet på den grønne omstilling. Vi intensiverer kampen mod brug-og-smid-væk-kulturen på campingområdet.

Det handler om at reducere, hvor meget vi medbringer, når vi drager på Roskilde. Det handler også om at genbruge så meget som muligt – og i sidste ende sortere det, der er blevet til affald.

Har du egentlig styr på, hvor stort dit klimaaftryk er, når du drager på festival? Det kan du faktisk blive klogere på. Vi har lavet en øjenåbnende klimaberegner til formålet. Måske er resultatet af dit klimaaftryk overraskende? Læs mere om det her.

Vi tilbyder i år en ny lejeløsning af campingudstyr, så du slipper for at skulle slæbe tungt campinggrej frem og tilbage. Du kan leje telte, pavilloner og luftmadrasser, der alle er af god kvalitet. Læs mere om det her.

Hvert år efterlader vi et støvet hav af skrald. Et hav, som gennemsnitligt er steget med ca. 76 tons årligt de seneste 20 år! Det skal vi have bragt ned.

På campingpladsen har vi allerede mange områder, som er dedikeret til fællesskaber, der vægter bæredygtige løsninger højt. Vi gør det også nemmere at vælge de klimavenlige måltider på menuen. Og vi indgår partnerskaber, der er med til at skubbe på for en grønnere fremtid.

Vi har nemlig en vision om at blive en cirkulær festival, der reducerer ressourceforbruget, affaldsforebygger, genbruger så meget som muligt og sorterer affald til genanvendelse. En vision om at styrke et cirkulært kredsløb hvor de produkter og materialer, vi bruger, bliver i kredsløbet i længere tid og dermed gør endnu større gavn. Læs om vejen mod en cirkulær festival