MADSAFARI, SNOBRØDSCYKEL OG DEN ULTIMATIVE FÆLLESSPISNING

PUBLICERET TORSDAG 16.6.2022

Oplevelser
Pimp din dåsemad, og tag til fællesspisning foran Orange Scene. Vi har fællesskaber, leg med maden og kulinarisk vejledning på menukortet.


Har du lyst at have det sjovt og hyggeligt i selskab med andre, når du spiser?

Eller føler du dig usikker i et køkken og har lyst til at erstatte de mange færdigretter med friske råvarer og leg med maden?

Så skal du bare læse videre.

For madretter og madlavning er perfekte måder at møde nye mennesker på og lære helt nye kulinariske tricks på en uges festival.

Vi har igen skabt en masse mødesteder med fællesskab, leg og nye kundskaber i måltidernes tegn.

Foto: Michelle Berg

Foodjam – madleg med kulinarisk vejledning
Er du så grøn i køkken, at du hverken set eller hørt om en fennikel?

I Foodjams folkekøkken i East City lærer du at lave retter med muslinger, kulmule eller glaskål – eller for den sags skyld hvordan du fileterer en fisk!

En håndfuld kokke og 100 frivillige kulinariske vejledere giver dig kyndig vejledning i kunsten at lave nem og lækker mad fra bunden med brug af lokale og økologiske råvarer. Her er ingen opskrifter, men fri leg med frisk fisk, økologiske grøntsager, frugt og krydderurter.

Bag Foodjam står organisationen Madkulturen. Siden 2012 har mere end 20.000 deltagere været i forklædet, og Madkulturen har uddannet over 700 kulinariske vejledere.

Hvis du selv har mod på at blive kulinarisk vejleder på årets festival, kan du læse mere her.

Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Pimp din dåsemad – dåsemad kan være god mad
Har du på optimistisk vis provianteret i Fakta og har nu kedeligt udseende dåser med tun og tapenade liggende i teltet uden helt at have knækket koden for, hvordan de nogensinde kan hjælpe dig til at blive mæt?

Fortvivl ikke. Hjælpen er nær i form af Pimp din dåsemad.

Frivillige studerende fra Ernæring og Sundhed på Københavns Professionshøjskole parkerer deres madcykel forskellige steder på festivalområdet, og her kan du helt gratis få vejledning i kunsten at funke en ellers ensidig kost op.

Cyklerne er udstyret med tørrede krydderier, olier, tuber og dåsemad – ingredienser som du selv kunne have haft i teltet. Håbet er selvfølgelig, at du ud – over at bekæmpe madspild ved at indtage snarere end at udsmide dine indkøbte madvarer – deler din nyfundne viden med resten af din camp.

Food Tours – madsafari med smagsprøver

Roskilde Festival er blevet et vildt madlandskab. Derfor arrangerer organisationen Rub & Stub en Green Gourmet Food & Drinks Tour.

Det er en slags madsafari hvor du kan tage med på opdagelse blandt boderne og barernes økologiske og grønne oplevelser.

Safarien varer to timer, og du kommer forbi syv boder, hvor du får hyggelige historier og lækre smagsprøver.

Der er afgange torsdag, fredag og lørdag, og der er begrænset antal pladser.

Så vær opmærksom på følgende: A: køb din billet i god tid. B: Mød sulten og tørstig op!

Køb billet her

Foto: Emil Lyders

Stage Dining – The Ultimate Celebration
Vores ubetinget største fælles madoplevelse er Stage Dining – en gigantisk, festlig og farverig langbordsmiddag i fællesskabets navn.

Traditionen startede i 2017, hvor 1.500 deltagere mødtes foran Orange Scene for at sætte tænderne i et fantastisk måltid skabt af frivillige fra organisationen Rub & Stub, som også står bag festivalens store madspildsindsats.

I år finder oplevelsen sted torsdag 30. juni. Og det er sidste gang, vi skal spise, drikke og grine sammen til Stage Dining. Det bliver den ultimative fejring!

Menuen er en overraskelse, men glæd dig til fem vegetariske serveringer i et overflødighedshorn af mad, drikke og underholdning sammen med 1999 venner.

Køb billet her

Foto: Preston Drake-Hillyard

The Mark – snobrød fra et anderledes kollegie
The Mark i Brøndbyøster er et kollegie, som er bygget med plads til fællesskab. Beboerne mødes til fællesspisning og bagedyst og kan hygge sig i kollegiets fitnessrum, syværksted, metalværksted og, ikke mindst, fælleskøkken.

Formålet er at skabe et mindre ensomt studieliv. Den grundidé får desuden liv på vores campingområde, når frivillige fra The Mark blandt andet bygger et festivalbord til 250 deltagere og en snobrødscykel(!).

Du møder The Mark i deres hyggelige loungeområde på Camping East, hvor der desuden løbende vil være små aktiviteter, der fokuserer på bekæmpelse af ensomhed.

 

Meget mere mad og drikke: