FLERE NYE TALENTFULDE NAVNE FULDENDER MUSIKPROGRAMMET I FESTIVALENS FØRSTE DAGE

PUBLICERET ONSDAG 11.5.2022

Oplevelser
26 nye navne fuldender programmet for scenerne Rising og Countdown, som er dedikeret til de spirende stjernefrø på musikscenen.


De første dage på festivalen – fra søndag til tirsdag – er dedikeret til musikken, der er på vej op. Talenterne, vækstlaget, stjernefrøene. Kært barn har mange navne.

Det har vi gjort siden år 2000 – og det er en indsats, som ikke er blevet mindre vigtig med årene. Ikke mindst set i lyset af de forgangne to år, hvor corona satte alting i stå. Det gjorde det umuligt for nye kunstnere at møde publikum.

Så i år har vi taget os ekstra god tid til at booke programmet. Vi ville gerne have alle de seneste strømninger med.

Nu har vi 26 nye navne på plads, og de fuldender programmet for talentmassen, som spiller på scenerne Rising og Countdown.

Et bredt felt med mange forskellige udtryk
De optrædende navne repræsenterer mange forskellige musikalske udtryk og stilarter, lidt som et minikoncentrat af hovedprogrammet. Uanset hvilken type musik, du er til, er der noget for dig.

Du kan opleve nogle af de mest skarpskårne tunger i rapmusikken, bl.a. Lamin, Pind, Yakuza og norske Musti.

Skal guitarforstærkerne være skruet ekstra godt op, så skal du prøve kræfter med det færørske punkband Joe & The Shitboys eller de norske punkrockere i Daufødt, mens islandske Korter í flog opløser alle regler for komposition, og danske Gabestok brager hadefuldt igennem med deres piskende black metal.

Er du til popmusik med melodier, der ikke er bange for høje kalorier, så skal du lytte til Bathsheba, Blæst, Eee Gee og Lucky Lo.

Må musikken gerne være mere uortodoks, legende og udfordrende, så gå ikke glip af Varnrables eksperimenterende skyggepop, mens Smag på dig selv blæser dig et stykke med to saxofoner og trommer, og norske Soft As Snow laver forvrænget elektropop med klubstemning.

Og så har vi et hold resident djs – Amanda Baun, Prom Night og Tjiquita – klar til at sikre god stemning på Countdown-scenen mellem kunstnere.

Alle 45 navne, som spiller på Rising og Countdown, er:
A36
AFSKUM
AMANDA BAUN (resident dj)
ATUSJI
AYSAY
BARBRO
BATHSHEBA
BBYBITES
BLIKFANG
BLÆST
BRIMHEIM
COBRAH
DAUFØDT
DAYYANI
DEBBIE SINGS
DOPHA
EEE GEE
GABESTOK
IB101
IVAN$ITO
JEURU
JJ PAULO
JOE & THE SHITBOYS
KORTER Í FLOG
LAMIN
LINN
LUCKY LO
MINA OKABE
MUSTI
ODZ
PIND
PRISMA
PROM NIGHT (resident dj)
REVEAL PARTY
RIGMOR
ROSEELU
SENSO
SHOOTER GANG
SMAG PÅ DIG SELV
SOFT AS SNOW
TJIQUITA (resident dj)
VARNRABLE
VÍÍK
VOLA
YAKUZA