Hummusiya: Hummus er mere end en dip
Spisehuset i Magstræde er hoppet med på en ny madtrend fra New York, London og Amsterdam: Varianter over en i Mellemøsten traditionel hummusbar, hvor man på ethvert gadehjørne kan købe et regulært måltid mad baseret på kikærter og sesam (tahin).
Sådan en hummusbar hedder en hummusiya, og det er faktisk også navnet på Spisehusets bod i Food Court.
Her får du en cremet hummus med oceaner af tahin smagt til med spidskommen og serveret med chilisauce, friske krydderurter og sæsonens bedste syltede grøntsager fra danske landbrug – samt brød. Du kan vælge mellem topping bestående af ragu eller grøntsagssauce.
Spisehuset har allerede købt de sidste danske kikærter på markedet og hele 400 kilo tahin fra Mellemøsten.
Hummus er valgt som primær ingrediens, fordi den er velsmagende, mættende og, ikke mindst, sund.
Hvis du på Roskilde Festival er med til at gøre idéen om hummus som hovedret til en succes, håber Spisehuset på at åbne hummusbarer i København. Indtil da serverer Spisehuset den i Magstræde.
Du finder Hummusiya i Food Court.