Planterigdom: Dixi Burger laver Vexi, og hummus bliver en hovedret
Der skal nye boller på suppen. Og de skal være lavet af planter. Vi guider dig gennem årets nyheder i madboderne.
PUBLICERET TORSDAG 16.6.2022
”Jeg har det ligesom en ko, der skal på græs, når vi åbner containeren. Der er kriller i maven, jeg kan mærke glæden i hele kroppen. Det er dejligt at være i gang igen, men det er også som at skulle til en eksamen.”
Sådan siger én af de frivillige fra Himmelev Volleyball Klub i The Food Book.
Foto: Tuala Hjarnø
Foreningen har i over 40 år serveret Spaghetti Bolognese fra den bod, der slet og ret hedder Spaghettiboden. I år har de opdateret spaghettiklassikeren til en tidssvarende udgave, hvor gulerødder og knoldselleri erstatter 50 procent af oksekødet.
Uden de mange frivillige kunne festivalen ikke eksistere.
De er derfor også medspillere i den madudvikling, der er gået fra friterede grusomheder og kedelige landgangsbrød med det billigste fra slagterierne til velsmagende måltider med fokus på økologi og biodiversitet.
Foto: Emil Lyders
Når vi fortæller om festivalmåltidets historie i The Food Book, er det blandt andet for at hylde foreningernes frivillige og deres bestræbelser på at leve op til nutidens behov for økologisk udvikling og øget planterigdom i retterne.
Et andet formål er, at du, kære festivaldeltager, bliver inspireret til at tænke over, hvad du kommer på tallerkenen. Også når du kommer mæt og glad hjem til dit eget køkken.
Derfor består The Food Book – ud over portrætter af menneskene bag maden – også 10 opskrifter til flot og farverig festivalmad, som du nemt kan lave derhjemme.
Du får følgende opskrifter i The Food Book:
The Food Book indledes med forord fra to gastronomiske fyrtårne, Claus Meyer og Christian F. Puglisi, der tidligt har været med til at sætte præg på festivalens kulinariske rejse.
Du kan købe The Food Book på Green Design Market, hvor du blandt andet også kan finde jubilæumsbogen ”De sidste drømmere”.
The Food Book udkommer i et begrænset oplag. Skulle der være eksemplarer tilbage efter festivalen, vil de blive solgt fra vores hjemmeside.