HER ER LYDEN AF ROSKILDE FESTIVAL 2022

PUBLICERET TORSDAG 24.2.2022

Festivallivet
Vi har samlet en række forskellige playlister til dig, som er nysgerrig på, hvordan Roskilde Festival 2022 lyder. Det lyder både rigt og mangefacetteret. Lyt selv med!


Hvordan er lyden af Roskilde Festival 2022?

I dén grad mangfoldig.

Hvis vi nu leger, at Roskilde Festival er en by, og du går gennem gaderne og kvarterne i denne by, så støder du på væsensforskellig musik på de mange gadehjørner, du kommer omkring. Ét sted spiller gaderigtig, beskidt hip-hop. Et andet sted hører du smuk sirenesang på et tonerigt persisk musiksprog. Længere nede ad gaden danner guitar-amps en hel mur med et forvrænget lydtryk til følge, og nede ad en stikgade har den elektroniske tryllekunstner kablet en hel maskinpark sammen og skaber fascinerende futuristiske lyde.

Sådan kan det det fortsætte.

Vi har i øjeblikket offentliggjort 134 musiknavne i alt. De repræsenterer 31 forskellige nationaliteter. I det ligger der en masse forskellige musikkulturer og genrer, der ofte også siksakker mellem flere stilarter for at skabe noget helt nyt.

I denne artikel prøver vi at samle lydene. For der er meget at gabe over, når man skal gå ombord i det store program, som Roskilde Festival præsenterer.

Lad os starte fra toppen


Hovednavnene kender du måske allerede. Eller gør du? Vi har samlet alle kunstnere fra plakatens top sammen med dem, der befinder sig i laget umiddelbart under. Her kan vi godt garantere overraskelser og spændende bekendtskaber. Prøv selv. Tryk play på nedenstående playliste.

Protestmusik


Mange musiknavne i programmet kommer med stærke dagsordener. De har en masse på hjerte. Ofte handler det om opråb, protest og aktivisme. Om at sige fra. Det er musikken er helt perfekt platform til. Og på Roskilde Festival kommer den slags protester i mange forskellige former. I nedenstående playliste kan du støde på alt fra sukkerholdig popmusik over freejazz og hip-hop til hardcore punk og R&B.

Hip-hoppen kan være skrøbelig, attituderig og festlig


Hip-hoppen kommer i mange afskygninger på dette års Roskilde Festival. Det ser vi i alle lag af plakaten. Nedenstående playliste favner de mange forskellige udtryk. Her finder du både det helt nedtonede og følelsesladede til det bidske og vrede og videre over til rapmusikken, som bare vil holde en fest (og hvem vil ikke det?). Teksterne kommer i flere sprog, så der er masser af vitaminer til hjernen oven på de hoppende beats.

Vi bringer verden sammen


Over en lang periode har vi været adskilt af en pandemi. Nu hvor vi endelig kan samles igen, vil vi også gerne samle verdens mange musikalske udtryk. Som vi skrev ovenfor, har vi 31 nationaliteter repræsenteret på årets Roskilde Festival. De kommer med mange forskellige udtryk. Vi har samlet nogle af de mest særprægede. Så hvis du er på jagt efter den playliste, der er præget af størst diversitet, så behøver du ikke at lede mere.

Rocken er fortsat aktuel med både bid og eftertænksomhed


Forstærkeren er i dén grad tændt og skruet op til 11. Vi har et væld af rocknavne i programmet, som er klar til at brage igennem. Vi har også rocknavne, som bringer et mere eftertænksomt og følsomt udtryk til bordet. Fra post-punk over folk og roots til indierock. Der er masser at komme efter her, hvis du godt kan lide, når guitaren er bærende.

Lyden af de kommende stjerner


Vi offentliggjorde forleden 19 styks talentfulde navne, som skal spille på vores scener dedikeret til upcoming musik. Dem må du ikke gå glip af. Blandt navnene gemmer sig så forskelligartede udtryk som drill-rap, prog-metal, reggaetón og hyperpop. Senere på sæsonen øger vi listen med cirka lige så mange stjernespirer.

Vil du bare have det hele?


Nogle gange skal man ikke nøjes. Så vil du have samtlige navne i én playliste, så er det nedenstående du skal have gang i.