070 SHAKE US

Scene
Apollo
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Amerikansk raptalent fornyer hiphoppen og gør den futuristisk. 

At kalde 070 Shake for hiphop er lidt en tilsnigelse. For selvom 25-årige Danielle Balbuena brød igennem i 2018 via en gæsteoptræden på Kanye Wests album Ye og siden har arbejdet med mikrofonlegender som Pusha T og Nas, så er det emorap-label, hun tit får smækket i panden, ikke dækkende for hendes musikalske univers. 

Debutalbummet Modus Vivendi (2020) og efterfølgeren You Can’t Kill Me, der udkom i sommeren 2022, indeholder ganske vist elementer af trap og autotune, men også samme hudløse melankoli og druggy stemning, som XXXTentacion og Lil Peep populariserede. 

Balbuenas flow er langsomt og udkrængende, hun synger lige så tit, som hun rapper, og produktionerne er ofte futuristiske og synthpoppede. Hun er grundlæggende en nysgerrig musiker, drevet af en trang til at udvide hiphoppens udtryk. 

Hvor hun på plade befinder sig i et intimt og nogle gange klaustrofobisk rum, er 070 Shake anderledes udadvendt på en scene. Hun interagerer flittigt med publikum og er uforudsigelig og spontan, samtidig med at hun udøver skarp crowdcontrol, hvilket hun er klar til at demonstrere på Roskilde Festival 2023.