ADEKUNLE GOLD NG

Scene
TBA
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Nigerianske Adekunle Gold bygger bro mellem moderne pop og afrobeat.

Adekunle Gold er hurtigt blevet et varmt navn på den moderne afropop-scene med en smittende musik, der forener vestafrikansk highlife og afrobeat med en global R&B-sound. Han vakte opsigt med singlen “Sade” fra 2014, der med et sample fra One Directions hit “Story of My Life” skabte et fængende afrobeat-hit.

Sangen skaffede ham prompte titlen som årets håb i Nigeria og en pladekontrakt, der førte til det selvsikre og kritikerroste debutalbum Gold (2016). Siden har den nigerianske stjerne ikke kigget sig tilbage. Han har samarbejdet med et væld af kunstnere - fra Ty Dolla $ign til afrobeat-dronningen Fatoumata Diawara, og med sit nye og fjerde album, Catch Me If You Can fra 2022, har han i dén grad cementeret sin position som en af de stærkeste nye kunstnere på den afrikanske popscene.

Publikum på Roskilde Festival kan se frem til en kunstner, der leverer groovy rytmer og skarpe vokalhooks med en smittende nerve og en fængende fusion af afrikanske traditioner og moderne urban pop. Det bliver helt sikkert en 24 karats dansefest.