ANGÉLIQUE KIDJO BJ

Scene
Arena
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Afropop-legenden vender tilbage til Roskilde

Det afrikanske kontinent rummer både et væld af musikalske legender og fremadstormende nye stjerner. Men få kunstnere fremstår så samlende som den nu 62-årige Angélique Kidjo, der med sin pan-afrikanske popmusik favner adskillige strømninger og fortsat fremstår som et fyrtårn for yngre generationer af afrikanske kunstnere.

Kidjo, der stammer fra Benin, har skabt sin egen musikalske stil ved at fusionere de vestafrikanske traditioner, hun voksede op med, med funk, jazz, soul, latin og global pop. Hun brød stort igennem internationalt i 90’erne med afropop-hovedværker som “Aye” (1994) og har formået at bevare sin åbenhed gennem samarbejder med et væld af kunstnere fra både Afrika og resten af verden.

Samarbejdspartnere så forskellige som Kronos Quartet, Gilberto Gil, Peter Gabriel og Alicia Keys vidner om både hendes alsidighed og ikoniske status. Men Kidjo fortsætter samtidig med at være en katalysator for afrikansk pop, som man ser det på det roste 2021-album “Mother Nature”, hvor hun trækker på moderne afrikansk hiphop og R&B og samarbejder med en lang række yngre kunstnere, heriblandt den ligeledes Roskilde-aktuelle stjerne Burna Boy.

Som det ikon hun er, har hun naturligvis også tidligere gæstet Roskilde Festival med stor succes, og vi glæder os til at bringe en af afropoppens sande legender tilbage!