BENNY JAMZ DK

Scene
TBA
Show
Onsdag 28. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Rapperen fra B.O.C-kollektivet indtager Roskilde med sit skæve sproglige univers

Benny Jamz har huseret på den danske musikscene i mange år, bl.a. som drivkraft i det prominente hiphop-kollektiv B.O.C., der også tæller Gilli og Kesi, samt under kunstnernavnet Højer Øye.

Under dette navn udsendte han i 2014 albummet "Brænd System", der vidnede om en samfundsrevsende power. I senere år har den dansk-jamaicanske rapper så imponeret under navnet Benny Jamz med udgivelser, der viser ham som en stor sprogekvilibrist, som leger med det danske sprog og tager det til nye stenede højder.

Hans seneste album, "Jamo" fra 2022, er et markant eksempel på hans sproglige overskud og skæve verdenssyn og blev da også rost af bl.a. Soundvenue for netop den enormt kreative lyrik, der her for alvor foldede sig ud. Benny Jamz’ legende lyriske take kan også nydes på Tessas single "Betalt", hvor rapperen gør sig stærkt bemærket.

Efterspørgslen efter den ekvilibristiske rapper er vokset eksplosivt, og der er lagt op til et fantastisk show, når Benny Jamz for første gang gæster Roskilde som solokunstner.