BILLY WOODS US

Scene
TBA
Show
Onsdag 28. juni 2023
Mere om kunstneren
Spotify

Solo-optræden fra den eksperimenterende rapper, der også optræder med Armand Hammer

Dyk ned i noget af den mest innovative hip-hop fra New York, når Roskilde Festival lægger scene til både rapperen Billy Woods og hans skamroste duo Armand Hammer, der optræder i forlængelse af hinanden på festivalen.

Armand Hammer, som Woods startede i 2013 med den ligeledes originale rapper Elucid, har høstet bred anerkendelse for deres lyrisk potente og eksperimenterende stil. Men allerede inden duoen så dagens lys, havde Woods i 10 år udsendt musik i eget navn og grundlagt det fremsynede label Backwoodz Studioz, der også stod bag hans egen solo-debut, “Camouflage” (2003). Det var dog især med albummet “History Will Absolve Me” (2012), at han brød ud af undergrunden og fik ry som en både radikal og nyskabende stemme i hip-hoppen. I øvrigt var det også en plade, hvor Elucid medvirkede som gæst, hvilket altså førte til Armand Hammers grundlæggelse.

Siden dette hovedværk har Woods udsendt en lang række album, både som solist og i samarbejde med andre kunstnere. I 2020 udsendte han således til store roser albummet “Brass” i samarbejde med poet og musiker Moor Mother, og i 2022 udsendte den produktive musiker hele to stærke album i form af “Church” og “Aethiopes”.