BLUR UK

Scene
Orange
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Den ikoniske britiske kvartet vender endelig tilbage til Orange Scene.

En drøm blev til virkelighed for mange musikelskere, da britiske Blur annoncerede, at de vendte tilbage til livescenen efter mange års pause. Få bands i nyere tid har da også formået at opbygge et lignende katalog af sange, der emmer af musikalsk opfindsomhed, samtidig med at de er som skabt til fællessang i sommernatten. Oplev selv, når Blur vender tilbage til Roskilde Festivals Orange Scene, hvor de senest optrådte i 2003.

De blev udråbt til bannerførere for britpoppen i 90’erne, hvor de da også fremstod som nogle af genrens mest intelligente kunstnere. Et band, der formåede at lave en syntese af flere musikalske æraer, samtidig med at de med satirisk brod spiddede det moderne liv, som de på deres andet album kaldte “rubbish”.

Rollen som engelsk musiks charmerende frelsere var dog aldrig nok for Blur, der med globalt udsyn og flossede guitartoner for længst var videre på nye eventyr. Den evigt nysgerrige tilgang til musikken og til verden førte forsanger Damon Albarn over i talrige andre projekter, som han også har gæstet Roskilde med. Heriblandt Gorillaz og Africa Express, som viser hans enorme spændvidde. Men nu er Albarn altså tilbage med Graham Coxon, Alex James og Dave Rowntree, når Blur rammer Roskilde med deres enestående sangskat.