CLARISSA CONNELLY'S CANONS DK

Scene
Platform
Show
Torsdag 29. juni 2023
Scene
Platform
Show
Fredag 30. juni 2023
Scene
Platform
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Clarissa Connelly forbinder folkemusik og fornyelse i tre særlige seancer

Den skotsk/danske komponist Clarissa Connelly formår i sjælden grad at forbinde folkemusikalsk tradition, mytiske landskaber og en innovativ musikalsk tilgang. Det så man allerede på hendes mesterlige album "The Voyager" fra 2020, der med inspiration fra både Kate Bush, Enya og keltisk folkemusik skabte et slående poetisk univers, som fik en ekstra dimension af en app, der forbandt musikken til landskabet.

Albummet fik stor opmærksomhed internationalt og indbragte bl.a. Connelly den prestigefyldte Nordic Music Prize. Her fik hun følgende præcise karakteristik med på vejen: "Adventurous and ambitious, but never bombastic or inaccessible, this is an artist with a foot in two cultures whose music similarly bridges the ancient and modern".

Det er også en passende beskrivelse af hendes nye særprojekt, som finder sin uropførelse til tre særlige seancer på Roskilde Festival. Clarissa Connelly's Canons udforsker en fascination af både den nordiske fællessang og den skotske kanontradition, som hun er vokset op med. Disse integreres med dans og eksperimenterende vokalmusik i nyskrevne kanoner, der fremføres af et særligt ensemble af sangere og performere. Helt i folkemusikkens ånd bliver publikum også inddraget med elementer af fællessang. Folkemusik til en ny tid!