CODE ORANGE US

Scene
Avalon
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Hardcore-katarsis mellem støjende kaos og medrivende sange

Oprindeligt gik de under navnet Code Orange Kids, og Pittsburg-bandet Code Orange var da også blot unge og vrede teenagere, da de begyndte at spille. De har dog hurtigt vokset fra at være et ungt punkband til i dag at fremstå som et af tidens mest spændende hardcore-orkestre, der med lige dele aggression og opfindsomhed rusker op i musikscenen.

Deres debutalbum, "Love Is Love/Return to Dust", blev produceret af Kurt Ballou fra Converge og udkom i 2012 til store roser. Samme år havde de udsendt en split-EP med Full of Hell. Og netop Full of Hell og Converge er da også centrale pejlemærker for Code Oranges smadrede lyd, der byder på intens hardcore med udbrud af kakofonisk støj, industrielle lydflader og desperate skrig, men også med medrivende melodiske passager.

Deres 2020-album "Underneath" viste for alvor, hvor sublimt bandet formår at balancere mellem ren galskab og stærke riffs, og albummet blev da også hyldet som et mesterværk i de fleste toneangivende medier. "One of the most powerful, cathartic, creatively satisfying and bruisingly heavy records of its age," skrev metalmagasinet Kerrang! således. Katarsis kan man uden tvivl også forvente, når Code Orange rammer Roskilde til sommer.