DENZEL CURRY US

Scene
Arena
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Genrenedbrydende amerikansk rapper med overlegen teknik og suveræn crowd-control. 

Der er to ting, der karakteriserer Denzel Curry: Han er en suveræn live-performer, og han gentager aldrig sig selv. 

Det første kunne publikum bevidne på Roskilde Festival 2019, hvor Florida-rapperen demonstrerede sin overlegne evne til at kontrollere crowden og sætte gang i moshpits. Det sidste er hans seneste album Melt My Eyez See Your Future (2022), som blandt andre T-Pain, Rico Nasty, Slowthai og Thundercat gæster, et strålende eksempel på. 

Denzel Curry startede sin karriere i start-10’erne som mixtape-rapper på Floridas undergrundscene, hvor han vakte opsigt med sin stærke teknik. Han udsendte sit første soloalbum i Nostalgic 64 i 2013 og fik sit store gennembrud i 2015 med singlen Ultimate, der har næsten 190 millioner afspilninger på Spotify og over 70 millioner på YouTube.  

Han er især kendt for sit direkte udtryk og tekster, der både rummer skarp samfundskritik, afklædt følsomhed og blærerøvsagtige tirader. Men i takt med at hans popularitetskurve er steget eksponentielt, har han udvidet sit musikalske register album for album, så hans diskografi i dag fremstår som en af moderne amerikansk hiphops mest spændende og varierede.