DERYA YILDIRIM & GRUP ŞIMŞEK

Scene
Gloria
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Poetisk fortolkning af anatolsk syrefolk

I den bølge af anatolsk psykedelisk musik, der i senere år har fået en stærk revival, er Derya Yıldırım & Grup Şimşek et af de mest dragende navne. Med karismatiske Derya Yıldırım som kunstnerisk og følelsesmæssigt anker skaber det internationale ensemble en lyd, der trækker solide tråde tilbage til 70’ernes syrerock og -folk, samtidig med at den rummer moderne elementer.

På samme vis blander bandets repertoire fortolkninger af gamle anatolske folkesange og ballader med egne smukke sange. Nutid og fortid, folklore og moderne identitet flettes sammen af et orkester, der formår at fremhæve de mere poetiske og melankolske kvaliteter ved den anatolske syrerock frem for kun at fokusere på festen.

Tag dog ikke fejl: Når Derya Yıldırım slår sin bağlama (et tyrkisk strengeinstrument) an og spiller sig op mod bandets fornemmelse for hypnotiske grooves og brusende orgelklange, bliver man hurtigt indfanget. Og giver man sig hen til bandets musik, bliver man belønnet af fængende popmelodier, varme syrefolkede klange og et alsidigt og nysgerrigt udforskende lydbillede.

Bandet har flere gange gæstet Danmark og givet stærke koncerter. Det bliver dog deres første besøg på Roskilde Festival, og vi glæder os!