FEVER RAY SE

Scene
Arena
Show
Onsdag 28. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Fever Ray skubber atter til grænserne for poppen med sin radikale romantik

“Opløftende, ekstatisk forvandling” skrev GAFFA i en 6-stjernet anmeldelse, da Fever Ray tilbage i 2018 holdt en enestående nattefest på Roskilde Festival. Nu rører den svenske forvandlingskugle på sig igen med sin altid visionære tilgang til pop, krop og kultur.

Lige siden dagene i duoen The Knife har Karin Dreijer udfordret popmusikkens grænser og konventioner med vildt ambitiøse produktioner, som forener dans, performance, kulturkritik og strålende sange. Under sit alias Fever Ray har Dreijer fortsat med at sætte barren højt for, hvad popmusik kan, ikke mindst i koncertsammenhæng, hvor Fever Ray leverer en på én gang urovækkende og medrivende totaloplevelse, der forvirrer sanserne med fordrejede stemmer og sære koreografier.

Fever Ray udsendte sit første album i 2009. Et album, der straks fik superlativerne frem hos anmelderne, for dets nyskabende tilgang til elektronisk pop. Albummet blev dog fulgt af en længere tavshed, og først i 2017 kom opfølgeren “Plunge”. I 2023 har Fever Ray så annonceret et nyt album. Med titlen “Radical Romantics” tyder alt på, at Dreijer fortsat har tænkt sig at udvide vores forestillinger om pop og kærlighed med sin feberhede musik.