FLORIST US

Scene
Gloria
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Poetisk møde mellem skrøbelig folk, ambient og synth-eksperimenter

Det amerikanske kollektiv Florist har fundet deres helt særlige rum mellem blid akustisk folkemusik, drømmende improvisation og knirkende lo-fi collager.

Blandingen af poetisk sangskrivning og en eksperimenterende tilgang til lyd gør bandet til en fortryllende oplevelse for dem, der giver sig hen til det tyste univers. At Florists musik lægger op til fordybelse og kan føles som en blid omfavnelse er ikke tilfældigt, for projektet kredser omkring Emily Spragues sange. I eget navn arbejder hun med ambientmusik og modularsynths, men med ønsket om at udfolde en mere folkemusikalsk tilgang har hun i Florist samlet en række musikalske venner omkring sig, og det har ført til ren magi.

Selvom Florist dyrker et afdæmpet udtryk, har de alligevel opnået stor anerkendelse. Allerede i 2015 udråbte Stereogum dem til et af de bedste nye bands, og året efter udsendte de det anmelderroste debutalbum, "The Birds Outside Sang". Deres øvrige plader har også høstet begejstrede anmeldelser. Blandt andet blev deres fjerde og selvbetitlede album fra 2022 udnævnt til Best New Music på Pitchfork, og nu er de klar til at svøbe Roskilde i deres smukke blanding af skrøbelig ambient og psykedelisk folk.