HUDSON MOHAWKE UK

Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Hiphopglad skotte starter festen med halsbrækkende elektroniske beats. 

Hudson Mohawke har svært ved at sidde stille, både som producer og i sine zappende produktioner.

36-årige Ross Birchard var et musikalsk hiphop-wunderkind, der som 15-årig deltog som den hidtil yngste finalist i den engelske udgave af dj-konkurrencen DMC World DJ Championship.

I 2007 signede han med det elektroniske label Warp Records, der i 2009 udsendte debuten Butter. Her blev hiphoppens bounce og vintage-funk-samples parret med glitchet elektronik og syntetiske synth-flader. Numrene var hektiske, komplekse og maksimalistiske, og stilen blev kendt som wonky.

Hans unikke lyd sikrede ham i 2012 en kontrakt med Kanye Wests pladeselskab G.O.O.D. Music. Efterfølgende var han en central spiller på Wests album Yeezus og Life of Pablo og producerede for bl.a. Drake, Pusha T og Ahnoni. Sammen med canadiske Lunice driver han desuden producerduoen TNGHT, der i 2014 tæppebombede Apollo med tung trap og Miami bass.

Efter syv års albumpause udsendte Hudson Mohawke i 2022 sit tredje soloalbum Cry Sugar. Her er hans produktioner lige så levende og kulørte som tidligere, samtidig med at han demonstrerer et mere modent overblik og melodisans.