HUDSON MOHAWKE UK

Scene
Apollo
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Hiphopglad skotte starter festen med halsbrækkende elektroniske beats. 

Hudson Mohawke har svært ved at sidde stille, både som producer og i sine zappende produktioner.

36-årige Ross Birchard var et musikalsk hiphop-wunderkind, der som 15-årig deltog som den hidtil yngste finalist i den engelske udgave af dj-konkurrencen DMC World DJ Championship.

I 2007 signede han med det elektroniske label Warp Records, der i 2009 udsendte debuten Butter. Her blev hiphoppens bounce og vintage-funk-samples parret med glitchet elektronik og syntetiske synth-flader. Numrene var hektiske, komplekse og maksimalistiske, og stilen blev kendt som wonky.

Hans unikke lyd sikrede ham i 2012 en kontrakt med Kanye Wests pladeselskab G.O.O.D. Music. Efterfølgende var han en central spiller på Wests album Yeezus og Life of Pablo og producerede for bl.a. Drake, Pusha T og Ahnoni. Sammen med canadiske Lunice driver han desuden producerduoen TNGHT, der i 2014 tæppebombede Apollo med tung trap og Miami bass.

Efter syv års albumpause udsendte Hudson Mohawke i 2022 sit tredje soloalbum Cry Sugar. Her er hans produktioner lige så levende og kulørte som tidligere, samtidig med at han demonstrerer et mere modent overblik og melodisans.