ITHACA UK

Scene
TBA
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Med rødder i metal og hardcore leverer Ithaca kantslag til racisme og homofobi

Med karismatiske Djamila Boden Azzouz i front leverer London-bandet Ithaca hårdtslående angreb mod homofobi, racisme og andre former for snæversyn. Og det metalmiljø, som bandet selv udspringer af, bliver heller ikke sparet, når bandet går i flæsket på patriarkatet.

Deres debutalbum, Language of Injury (2019), skaffede dem solid omtale som et spændende band, der med lige dele queerness og eksperimentalfryd ruskede op i metalcore-genren. I 2022 udkom så They Fear Us, der allerede er blevet hyldet som et mesterværk i førende musikmedier. Står man på Ithacas fjendeliste, er der bestemt også grund til at frygte deres rasende energi, men samtidig er deres eklektiske blanding af punk, metal, progressive eksperimenter og poppede hooks usædvanligt inkluderende.

Lige så aggressiv musikken forekommer, lige så rummelig er den, når det kommer til at skabe sammenhold blandt samfundets sårede og udstødte. Derfor er det også en nærmest helende oplevelse at være til koncert med Ithaca. Oplev selv, når de rammer Roskilde Festival med en koncert, der meget vel kan komme til at stå som en af årets vildeste.