JAPANESE BREAKFAST US

Scene
Avalon
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Det anmelderroste indieband indhyller Roskilde i drømmende poplyde.

På trods af navnet er der intet japansk over amerikanske Japanese Breakfast, hvis frontkvinde, Michelle Zauner, til gengæld har koreanske rødder.

Bandets atmosfæriske og drømmepop-inspirerede lyd tog publikum og kritikere med storm, da de på det alternative label Dead Oceans udsendte debutalbummet Psychopomp i 2016. Zauners evne til at pakke et personligt sorgarbejde ind i dragende og stærkt melodiske sange vakte genklang hos mange. Opfølgeren Soft Sounds From Another Planet bearbejdede som debuten moderens død, men da Japanese Breakfast i 2021 vendte tilbage med et nyt album, var der anderledes lyse og håbefulde toner at spore. Der var livsglæde og dansable synth-toner at finde på Jubilee. Samtidig var den drømmende popåre intakt på et album, der atter høstede store roser hos anmelderne og fandt vej på adskillige årslister for 2021.

I forlængelse af Jubilee-albummet havde Japanese Breakfast lagt i støbeskeen til en omsiggribende tour, som desværre måtte aflyses. Ventetiden er meget snart omme!