J.I.D US

Scene
Arena
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Atlanta-rapperen indtager Roskilde med sit alsidige og politisk vakte udtryk

Kendt for sin stilistiske alsidighed, sin fornemmelse for musikkens rødder og sit stærke politiske engagement, har Destin Choice Route – kendt under kunstnernavnet J.I.D – skabt sig et ry som en af vor tids mest interessante rappere.

Den Grammy-nominerede kunstner fik afroamerikansk soul og funk ind fra barnsben takket være forældrenes pladesamling, men fandt hurtigt selv sin vej ind i rappen og blev et stærkt navn på Atlantas markante hiphop-scene. Allerede i 2010 var han således med til at grundlægge det kunstneriske kollektiv Spillage Village med blandt andre EarthGang. Og i 2017 udsendte han så endelig sit succesfulde debutalbum, "The Never Story", der året efter blev fulgt op af albummet "DiCaprio 2”. Herefter skulle der dog gå en rum tid, før han vendte tilbage med et album i eget navn. Til gengæld har han med en lang række samarbejder med bl.a. Doja Cat og Imagine Dragons bestemt ikke spildt tiden.

Da det længe ventede tredje album udkom i 2022 i form af fremragende "The Forever Story", satte J.I.D atter en høj standard for politisk bevidst rap med personlighed, lyrisk styrke og stort musikalsk overblik.