JULES FISCHER & JOSEFINE OPSAHL DK

Lokation
Platform
Show
17:30
Onsdag 28. juni 2023
Lokation
Platform
Show
12:30
Fredag 30. juni 2023

To af tidens store kunstneriske talenter forener deres kræfter i intens og sanselig queer-performance

Den anerkendte billedkunstner og koreograf Jules Fischer og den prisvindende cellist og komponist Josefine Opsahl indtager Platform med performanceværket "It doesn’t look like anything to me".

Sammen med fire performere og en cellist skaber de et intimt og sanseligt rum, der leger med det ambivalente og svært afkodelige. "It doesn’t look like anything to me" undersøger, hvordan maskulinitet kan favne sårbarhed og omsorg og skabe et fællesskab, der udfordrer hierarkier og magtstrukturer.

Titlen referer til sci-fi-serien "Westworld", hvor sætningen bliver brugt af hovedpersoner som en affejning, når de oplever noget, der får dem til at tvivle på deres ellers fasttømrede opfattelse af virkeligheden.

Opført af Andreas Haglund, Andrew Power, Beck Heiberg, Jupiter Child og Thjerza Balaj samt stylet af Camilla Lind.

Dette værk blev oprindeligt opsat til Enter Art Fair Programme 2022 Tales of Love and Fight.

Josefine Opsahl er kendt for sine ekstremt intense og nysgerrige kompositioner og optrædener, hvor hun skubber til grænserne for den klassiske musik. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har modtaget en lang række priser, senest blev hun i 2022 hædret med Kronprinseparrets Kulturelle Stjernedryspris.

Jules Fischer er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har også studeret dans og koreografi på Den Danske Scenekunstskole. I samarbejde med dansere og performer har Jules Fischer skabt værker til blandt andet Kunsthal Charlottenborg, Overgaden og Glyptoteket. I 2022 blev Jules Fischer udvalgt af Statens Kunstfond til det to-årige udviklingsprogram 'Den unge kunstneriske elite'.