KESI DK

Scene
Orange
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Kom til hitfest på Orange med dansk raps måske bedste live-performer. 

Selvom Kesi først for nylig har rundet 30, kan han allerede se tilbage på en lang og forgyldt karriere. 

Historien om, hvordan han, Gilli og Benny Jamz i start-10’erne dannede B.O.C, der sammen med Cheff Records smed en spand koldt vand i hovedet på en henslumret dansk hiphopscene, er velkendt. Og som solokunstner har han domineret hitlisterne herhjemme det sidste tiår med en syndflod af ørehængere. Følelsen, Tilbage, Mamacita og Blå Himmel – listen fortsætter. 

Kesi har et enestående øre for melodiske hooks og en veludviklet musikalsk radar, der henter inspiration fra både afrobeats, grime, salsa og tropisk pop. Og så er han et kraftværk på en scene med sit højt energiniveau og engagerede publikumsinteraktion, hvilket festivalgæsterne på Roskilde Festival flere gange har nydt godt af. 

Apropos hans nylige runde fødselsdag, hedder Kesis seneste album 30 somre. Som titlen antyder, er albummet en slags statusopgørelse, og konklusionen er klar: Kesi er skarp, charmerende, (lidt) mere moden – og bedre end nogensinde. Og hvilken bedre måde at markere det på end med hans første show på Orange Scene!