LEENALCHI KR

Scene
TBA
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Alternativ koreansk pop med fire forsangere og new wave-inspiration.

K-poppen har de seneste år fundet et større og større publikum i Europa og USA, og også uden for hitlisterne byder koreansk pop på et væld af spændende navne. Det er Leenalchi et strålende eksempel på.

Leenalchi består af syv kvinder og mænd – heraf hele fire sangere. Inspirationen til teksterne stammer fra den gamle, traditionelle koreanske fortælling Sugungga, der befolkes af en dragekonge, en skildpadde og en listig kanin.

Historien bliver fremført af de fire forsangere, der levende og indfølt formidler den med solosang, korarrangementer, rap og dans. Leenalchi er derfor en både kulørt, stemningsfuld, medrivende og underholdende live-oplevelse.

Det musikalske univers, der sætter tonen for sangernes historiefortælling, er farvet af 80’ernes kølige, men også funky new wave – tænk The B-52’s og Devo – der løber som en rød tråd gennem debutalbummet SUGUNGGA (2020).

Septetten har opnået stor opmærksomhed i hjemlandet, hvor de i 2021 hjemførte hele tre priser til kritikerprisen Korean Music Awards. Nu er Leenalchi klar til at præsentere deres originale miks af historisk bevidsthed og popfornyelse for publikum på Roskilde Festival – gruppens første danske koncert.