LIL NAS X US

Scene
Orange
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Queer-ikon og stjernerapper skubber fortsat til grænserne

Den unge rapper Lil Nas X har på få år ikke alene erobret hitlisterne, men også etableret sig som et sandt popkulturelt ikon, der skubber til grænserne og har en fest, mens han gør det.

Fra at fusionere country og trap på det stilskabende mega-hit “Old Town Road” i 2018 til at lægge hele internettet for sine fødder med det flamboyante orgie af en musikvideo til "Montero (Call Me by Your Name)" har Lil Nas X formået at sætte nye standarder, samtidig med at han har rusket grundigt op i både musikalsk, politisk og religiøs konservatisme. Med en gennemført queer-identitet og eksplicitte videoer, hvor han bl.a. giver en lapdance for Satan selv, har han forudsigeligt nok også modtaget kritik fra konservative kredse, hvilket dog blot har forstærket hans ikoniske status.

Debutalbummet ”Montero” fra 2021 tæller gæster som Elton John, Megan Thee Stallion og Miley Cyrus, og da det landede, blev det hurtigt udråbt til et af årets album adskillige steder, og i en anmeldelse til karakteret 10/10 kaldte The Line of Best Fit slet og ret albummet for: “A portal into future pop history”. Han har allerede teaset et nyt album, som han kalder “something for the summertime”. Mon ikke vi får det at føle på Roskilde, når han gæster Danmark for første gang?