LIRAZ IR

Scene
Avalon
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Liraz leverer persisk dansefest med feministiske budskaber og revolutionær energi

Titlen på hendes nye album Roya betyder ‘fantasi’ på farsi. Og den israelsk-persiske sangerinde Liraz skaber da også en frisættende fantasi, der genskaber drømmen om 70’ernes funklende persiske pop, samtidig med at musikken forholder sig til nutiden og danser ind i utopien om en grænseløs verden.

Persisk disco og 70’er-funk møder dramatiske strygere og moderne elektronisk pop i en svedig dansefest med stærke budskaber. Roya blev indspillet i stor hemmelighed i Istanbul med musikere fra både Tel Aviv og Teheran, og især sidstnævnte tog en stor risiko ved at medvirke. Når Liraz vender tilbage til Roskilde Festival, hvor hun også leverede en fantastisk koncert i 2019, er det ligeledes med fuldt band bestående af både iranske og israelske musikere.

Liraz indleder gerne sine koncerter med at indtage scenen iført et slør, som hun prompte smider - en hyldest til de stærke kvinder, der udfordrer det iranske moralpoliti, og en gestus, der nu er blevet uhyre aktuel. Man kan også roligt lade håret og drømmende flagre frit, når hun indtager Roskilde Festival med feministisk pop fra en bedre verden.