LOUS AND THE YAKUZA CD/BE

Scene
TBA
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Fransksproget pop med soulet sensualitet fra congolesisk-belgisk stjerneskud.

I moderne pop er engelsk ikke den eneste gangbare valuta. Det er congolesisk-belgiske Lous and The Yakuzas fransksprogede sange et glimrende eksempel på.

Marie-Pierra Kakoma er født i Den Demokratiske Republik Congo, men flyttede senere med sine forældre til Belgien. Allerede som barn begyndte hun at komponere numre.

Fra hun var 18 og et år par frem levede hun af småjobs og var i perioder hjemløs, men hun fik skrevet en masse sange og begyndte at optræde på barer og natklubber. Her spottede en repræsentant fra Warner hende en aften og tilbød hende kort efter en kontrakt.

Det næste store skridt tog Kakoma, da hun i 2019 udsendte singlen Dilemme, der blev et stort hit og herhjemme P3’s Uundgåelige. Nummeret er produceret af hendes nu faste producer, spanske El Guincho, kendt for sit arbejde med Rosalía.

Debutalbummet Gore udkom i 2020 med et veldrejet miks af minimalistisk r’n’b, trappet electropop og soulet sensualitet – og senere i år udkommer hendes andet album. Sangene er centreret om Kakomas udtryksfulde vokal, som publikum på Roskilde Festival kan glæde sig til at opleve live, bakket op af fuldt band.