LUCRECIA DALT CO

Scene
Gloria
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Colombiansk tradition og futuristisk sci-fi i smuk forening

En fabulerende sci-fi-vision over Colombias rige musikarv? Det er hvad Lucrecia Dalts seneste album, “¡Ay!”, er blevet kaldt.

Den Berlin-baserede colombianske sangerinde, komponist og multiinstrumentalist har udsendt en lang række spændende udgivelser, der bevæger sig i et særpræget grænseland mellem elektroniske klangflader, hypnotiske sange og field recordings, men på “¡Ay!” faldt brikkerne i sandhed på plads på et meget personligt album, der flere steder blev hyldet som et mesterværk – bl.a. af Pitchfork, som da også fremhævede albummet som et af de 10 bedste i 2022.

På én gang organisk og sci-fi-klingende, nostalgisk og futuristisk skaber Lucrecia Dalt et værk, som kaster et helt nyt lys over colombiansk musik og genrer som bolero, merengue og mambo. Samtidig er albummet et gribende personligt udsagn om de traditioner, man er flettet ind i, men som også altid må transformeres i mødet med det nye og ukendte.

Med “¡Ay!” har Lucrecia Dalt i sandhed cementeret sig som en unik stemme i moderne musik, og dermed sættes forventningerne højt, når hun lukker Roskilde Festivals publikum ind i sit tropiske sci-fi-univers.