MELODI GHAZAL DK/IR

Scene
Gloria
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Melodi Ghazal leverer pop med kant og iranske rødder

Melodi Ghazal har rødder i Iran og base i København, hvorfra hun skaber sine unikke og poetiske artpop-sange.

Kunstneren bag projektet hedder Melodi Soltani i sit danske pas og Ghazal Soltani i sit iranske. En slags identitetsforskydning, som afspejles både sonisk og lyrisk i det eventyrlige pop-univers. Melodi omfavner flertydigheder og tilhørsforholdet til flere steder. Men samtidig ingen steder.

I musikken er hun fri og skaber sin egen ø, som undviger eksisterende kategorier og ideer om grænser - i musikken behøver hun ikke at vælge side. Med sange der sætter sig i hjerte og i hofter, på engelsk og på persisk, positionerer Melodi Ghazal sig et unikt sted mellem Britney Spears, Rosalia og hendes nedarvede iranske daf-tromme.

Hendes gribende single “Motivational Quote” fik massiv opmærksomhed på Mellemøstens største digitale musikmagasin, Scenenoise. Med sangen er der skabt høje forventninger til Melodi Ghazals debut-EP, der lander i foråret 2023, lige op til hendes koncert på Roskilde Festival, hvor hun med sin største bandopsætning hidtil vil skabe en af de oplevelser, hvor man glemmer tid og sted.