NIKKI LANE US

Scene
TBA
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

En af den moderne outlaw countrys fineste sangskrivere

Nashville-sangskriveren Nikki Lane har siden sin debut i 2011 med albummet Walk of Shame markeret sig som en af de skarpeste stemmer i moderne outlaw country. Her forenes countryens klassiske historiefortælling med rocket nerve, feminisme og en rebelsk attitude.

Først og fremmest er Nikki Lane dog en forbandet god sangskriver, og selveste Lana Del Rey inviterede hende da også med som medsangskriver og performer på 2021-albummet Chemtrails Over The Country Club. På det fremragende og kritikerroste Highway Queen fra 2017 viste Nikki Lane også i den grad, at hun selv kunne skabe et helstøbt album, der bygger bro mellem country, americana og rock.

I 2022 udkom så endelig opfølgeren Denim & Diamonds, hvor en vis Josh Homme fra ligeledes Roskilde Festival-aktuelle Queens of The Stone Age er indskrevet som samarbejdspartner.

Nok en gang viser Lane, at hun er en suveræn betvinger af den stolte amerikanske musiktradition med ben i næsen, støv på sin denim og et stort hjerte for den gode sang. Perfekt selskab til en kold øl i sommervarmen på Roskilde Festival.