NORA BROWN US

Scene
Gloria
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Banjo-vidunder med sjælfuldt take på amerikansk folk

Nora Brown blev hurtigt udråbt til et musikalsk vidunderbarn, da hun som blot 13-årig udsendte albummet "Cinnamon Tree" i 2019. Med et sikkert greb om ikke blot banjoen, men også de folkemusikalske traditioner, banjoen er flettet ind i, var hun tydeligvis et talent ud over det sædvanlige.

Det var i sig selv imponerende med en ung musiker, der så selvsikkert trådte ind i den amerikanske folkemusik. Brown er dog ikke bare en stor musikalsk begavelse, hun demonstrerer også en kunstnerisk tyngde og personlig stemme, som mange andre skal bruge årtier på at finde. Lyt blot til hendes seneste album, "Long Time To Be Gone" fra 2022. Et album rigt i dybde, atmosfære og musikalsk overskud.

Browns indgang til musikken var ukulelen, som hun begyndte at spille som seksårig. I dag mestrer hun flere strengeinstrumenter, og især banjo og guitar fylder på "Long Time To Be Gone", hvor Brown også demonstrerer en nærværende sangstemme. Nora Brown vandt hurtigt respekt i folkemusikmiljøet, men hendes musik taler til alle, og hun er nået bredt ud med optrædener hos både Tiny Desk og TED Salon. Roskilde Festival er stolte over at præsentere hende i Danmark for første gang til en duo-koncert med fiddlespilleren Stephanie Coleman.