NOVA TWINS UK

Scene
TBA
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

En supernova af urban punk rammer Roskilde

"The best band you've never heard of", sagde Rage Against The Machines Tom Morello om den britiske duo Nova Twins. Men efterhånden er det svært at komme uden om Amy Love og Georgia South, der sammen skaber et udtryk, som de selv har kaldt urban punk.

Her rives publikum rundt i en sassy blanding af engelsk grime, punk, alternativ rock og metal. De to musikere, der begge har en multikulturel baggrund (Love har iranske og nigerianske aner, mens South har rødder i Jamaica og Australien), fandt sammen i 2014, hvor de under navnet BRAATS udsendte sangen "Bad Bitches". Den flabede attitude har de taget med i Nova Twins, hvor massive riffs og rå vokal mødes i stærkt medrivende sange, der er en tiltrængt fornyelse af rap-metallen.

Deres 2020-album "Who Are The Girls?" trak overskrifter, men det var 2022-opfølgeren "Supernova", der for alvor ryddede bordet. Albummet blev nomineret til den prestigefyldte Mercury Prize og modtog næsten hysterisk gode anmeldelser fra den internationale musikpresse. Også live leverer duoen, som man kan fornemme af en anmeldelse fra The Guardian, der efter en koncert helt enkelt kaldte Nova Twins "the loudest, most exciting new rock band in the UK".