PHELIMUNCASI ZA

Scene
Gloria
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Radikal sydafrikansk dansemusik med revolutionær energi

Det Uganda-baserede label Nyege Nyege, der også var strærkt repræsenteret på Roskilde Festival i 2022, har som få andre fingeren på pulsen, når det kommer til at afdække skatte fra Afrikas boblende musikalske undergrund.

En af disse er den sydafrikanske trio Phelimuncasi, som lig mange af de øvrige Nyege Nyege-projekter rummer både danseglæde og en radikal musikalsk tilgang, der blæser enhver vanetænkning bort. Selv har trioen, der består af tvillingerne Makan Nana og Khera samt deres kusine Malathon, udtalt, at de nok ønsker at lave musik, der får folk til at danse, men også musik, der får folk til at stoppe op. Det er kort sagt musik, som kræver noget, og som nærmest føles som en besættelse.

Phelimuncasi er rundet af den dansable og house-inspirerede sydafrikanske gqom-musik, men deres musik trækker ligeledes på toyi-toyi bevægelsen, der med dans og chantende sang spillede en væsentlig rolle i protesten mod apartheid-styret. Den revolutionære energi fra toyi-toyi høres i Phelimuncasis intense vokaler, der blander rap, spoken word og messende sang. Varm op til trioens koncert med deres forrygende seneste album, "Ama Gogela", og forvent en koncert ud over det sædvanlige!