ROSALÍA ES

Scene
Arena
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Med sin seneste triumf af et album vender den visionære spanske popstjerne tilbage til Roskilde

Fra at stå som en dristig kunstner, der fusionerede flamenco og pop, slog spanske Rosalía i 2022 fast, at hun slet og ret er en af vor tids mest visionære popkunstnere med det radikale og reggaeton-inspirerede mesterværk "Motomami".

Rosalías navn var på hele musikverdenens læber i 2018, hvor hun udsendte sit andet album, "El Mal Querer". Her skabte hun en hidtil uhørt vision om at blande den spanske flamenco med latinpop, R&B og vovede musikalske eksperimenter. Inden længe havde Rosalía erobret verden, og hendes koncert på Roskilde Festival i 2019 blev et musikalsk triumftog, der både fyldte Avalon til bristepunktet og var tæt på at sprænge kritikernes karakterskala.

Rosalía er dog ikke en person, der hviler på laurbærbladene, og hun fortsætter med at skubbe de musikalske grænser. Forventningerne var høje, da hun i 2022 endelig udsendte et nyt album. Men ingen var helt forberedte på, hvad der ramte dem med "Motomami". Der var skruet op for de musikalske eksperimenter, og pladen endte helt på toppen af mange årslister. Mon ikke hendes tilbagevenden til Roskilde Festival bliver endnu et triumftog?