SÓLEY RAGNARSDÓTTIR DK/IS

Lokation
Festival Site
Show
Onsdag 28. juni 2023

-
Lørdag 1. juli 2023


Mere om kunstneren
Instagram
Web

10 meter langt servietmønster udfordrer værdien af kvinders arbejde

De seneste år har Sóley Ragnarsdóttir arbejdet med danske og islandske servietsamlinger, som går helt tilbage til 1940, inspireret af hendes første sæt, som hun arvede fra sin mor og bedstemor i Island. Hendes tilgang til at samle udspringer fra en feministisk praksis, der udforsker arv, erindringer og nutidige problemstillinger såsom materiel forurening.

Sóley Ragnarsdóttirs 10 meter lange kunstværk More Love Hours på dette års Roskilde Festival er baseret på de delikate billeder, der findes i Ragnarsdóttirs servietsamling. Servietterne er blevet bearbejdet digitalt af den sydkoreanske kunstner Joon Yeon Park.

More Love Hours refererer til den ekstra tid, der bruges på det møjsommelige og krævende arbejde, det er at skabe, men er også kritisk over for, at kvinders arbejde historisk har været – og stadig er – mindre værdsat end mænds. Gennem dette storstilede værk åbner Sóley Ragnarsdóttir op for både personlige og politiske perspektiver til sin kritiske refleksion. 

Sóley Ragnarsdóttir er en kunstner, der bor og arbejder i Thy. Hendes værker er blevet vist både i Danmark og internationalt. Hun præsenteres i samarbejde med Art Hub Copenhagen som en del af Residency To-Go 2023.