SOUL GLO US

Scene
Avalon
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Indignerede hardcorepunkere leger med blæsere, samples og hiphopbeats.

Udover navnet har Soul Glo intet til fælles med det slikkede hårprodukt, som promoveres med en flødesoulsang i Eddie Murphy-klassikeren Coming to America. Tværtimod leverer den amerikanske trio klassisk i-fjæset-hardcorepunk, der ikke tager nogen fanger.

Bandet blev dannet i Philadelphia i 2014 og har fire studiealbum under vesten, hvoraf især det seneste Diaspora Problems (2022) har vakt international opmærksomhed.

Diaspora Problems er en indigneret opsang imod racisme, politisk hykleri og social ulighed, men samtidig også en nysgerrig musikalsk legestue, hvor Soul Glo på overlegen vis inddrager blæsere, samples, hiphopbeats og gæsterappere.

Da albummet udkom, blev det belønnet med den ekstraordinært høje karakter 8,5 og udmærkelsen ’Best New Music’ af det toneangivende amerikanske musiksite Pitchfork, som kaldte bandets blanding af ”handlingsorienteret retorik, absurd humor og gribende sårbarhed” for ”banebrydende”.

På en scene er Soul Glo også en hæsblæsende oplevelse, der drives frem af klassiske punkdyder og forsanger Pierce Jordan raspende intense sangforedrag. Og med det nye mesterlige album i rygsækken kan det næsten ikke gå galt, når trekløveret bliver sluppet løs på Dyrskuepladsen.