SPECIAL INTEREST US

Scene
Gloria
Show
Torsdag 29. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Eklektisk punkband får dig til at danse, mens verden forfalder

Med afsæt i New Orleans’ alternative musikscene giver Special Interest et forfriskende og vitalt bud på, hvordan et punkband kan lyde i 2023. "Glam punk" kaldte Pitchfork deres seneste album, mesterlige "Endure" (2022), der af samme medie blev rost til skyerne for dets queer og revolutionære lyd, hvor gnistrende punk støder sammen med disco, house og industrial.

Det er ikke kun Pitchfork, der har haft travlt med at rose "Endure", som adskillige steder har høstet superlativer, ligesom det har figureret på talrige årslister. Musikken, der henter inspiration fra både Funkadelic, Erykah Badu, David Bowie, smadret engelsk postpunk og disco-punkede acts som The B-52s, er svær at modstå, og selvom Special Interest helt i punkens ånd rapporterer fra en verden i forfald, rummer deres sange også et ukueligt ønske om at skabe håb og sammenhold midt i sammenbruddet.

Forud for "Endure" har bandet opbygget et renommé via to album samt en lang række intense koncerter. Hypen fik Rough Trade til at signe bandet, der med "Endure" i sandhed har bevæget sig fra undergrunden uden at give køb på deres kompromisløse vision. I sandhed et band til tiden!