TINARIWEN ML

Scene
Orange
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Kongerne af ørkenblues vender endelig tilbage til Roskilde Festival

Lige siden de gæstede Roskilde Festival for første gang tilbage i 2001, har Tinariwen nærmest inkarneret en helt særlig Roskilde-magi, hvor man kan mødes i fælles ekstase på tværs af kulturer. Samme år udsendte bandet også deres første egentlige album til international distribution med “The Radio Tisdas Sessions”.

Albummet var sammen med en række succesfulde festivaloptrædener nok startskuddet til den nærmest legendariske status, det tranceskabende band fra Sahara har nydt lige siden, men ret beset går bandets rødder helt tilbage til 1979, og inden den internationale succes havde de udsendt en lang række rå kassettebåndsudgivelser. Et af disse, ​​”Kel Tinariwen”, har netop set dagens lys som genudgivelse og kaster nyt lys over et band, der for mange står som selve indbegrebet af tuareg-kulturens gnistrende fusion af groovy rock, støvet blues og vestafrikanske traditioner.

Siden deres indtog på internationale festivalscener er bandet næsten blevet en genre i sig selv og en gylden standard, som de fleste andre såkaldte ørkenblues-bands måles efter. Da de vendte tilbage til Roskilde Festival i 2010, kaldte Pitchfork dem “the perfect festival act”. Oplev magien igen, når Tinariwen vender tilbage til Roskilde Festival.