TOOTARD INT

Scene
TBA
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Grænseløs pan-arabisk dansefest fra Golanhøjderne

Lad dig transportere til en svedig mellemøstlig natklub, hvor hypnotiserende arabisk disco og funk fylder dansegulvet. Duoen TootArd formår med deres seneste blændende album, "Migrant Birds", nemlig at skabe den stemning på en måde, så alle må overgive sig til dansen.

"Migrant Birds" er en hyldest til arabisk pop og disco fra 80’erne og ikke mindst en kærlighedserklæring til festkulturen og den flamboyante stemning fra Beiruts legendariske natklubber. De to brødre bag TootArd, Hasan og Rami Nakhleh, løfter denne arv med en musik fuld af charmerende retro-trommemaskiner, arabiske synthesizere og gyldne pophooks.

Som titlen antyder, er bandet dog fortsat optaget af ideen om en nomadisk utopi sat over for en politisk virkelighed med indskrænkende grænser. En tankegang, som i den grad er skrevet ind i TootArds kunstneriske dna. Duoen stammer nemlig fra de besatte Golanhøjder, og duoen er principielt statsløse. Deres forrige album, det ørkenbluesede "Laissez Passer", var navngivet efter et særligt dokument, de må anskaffe for at rejse. Heldigvis kender deres musik ingen grænser og har for længst indtaget alverdens scener. Nu kommer turen til Roskilde Festival, og der venter en fest af de store!