VILLANO ANTILLANO PR

Scene
TBA
Show
Onsdag 28. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Den transkønnede rapper skaber revolution på den latinamerikanske musikscene

Med sine indtil videre tre album Tirania (2019), Ketoprincesa (2020) og Hembrismo (2022) har Villano Antillano længe skabt sensation på den latinamerikanske musikscene, og andre lyttere kan også roligt vænne sig til navnet.

Ikke alene har den transkønnede rapper udfordret machodominerede konventioner i det latinamerikanske rap- og reggaetonmiljø, hun er også braget ind på hitlisterne med sin aktivistiske musik. Således er hun den første transkønnede kunstner, der er nået ind på Spotifys liste Top 50: Global.

Villano Antillano voksede op i Puerto Rico, og det var ikke mindst mødet med den anerkendte argentinske producer Bizarrap, der kridtede banen til hendes succes. Det er dog en succes, som også vækker vrede i konservative miljøer, men Villano Antillano lader sig ikke kue af kritikerne. Tværtimod bruger hun sin kunstneriske position til at skabe større rummelighed for queer- og transpersoner med både humor og konfrontation.

Der er i dén grad noget på spil i Villano Antillanos musik, men hun formår samtidig at levere en flamboyant fest, som man roligt kan glæde sig til at opleve på Roskilde Festival.