WEYES BLOOD US

Scene
Avalon
Show
Lørdag 1. juli 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Det amerikanske vidunder vender tilbage til Roskilde med nyt sfærisk popmesterværk

Med sin evne til at binde velskrevne popmelodier og folkemusikalske toner ind i et dragende og drømmende univers har amerikanske Weyes Blood i dén grad formået at slå sit navn fast som en af vor tids store alternative popnavne.

Det var ikke mindst hendes fjerde album, "Titanic Rising" (2019), som skaffede hende et markant gennembrud og viste Weyes Blood, der ellers er rundet af et stærkt eksperimenterende musikmiljø, som en kunstner, der kunne skabe store og gribende popmusikalske dramaer. Her var ekkoer af Joni Mitchells jazzede folk og Beach Boys’ popsymfonier, men samtidig føltes de rigt ornamenterede sange i dén grad moderne. "Titanic Rising" blev rost til skyerne af kritikerne, og i kølvandet på udgivelsen gæstede Weyes Blood også Roskilde Festival med en fremragende og kritikerrost koncert.

Nu er Weyes Blood så aktuel med opfølgeren, der med stor sikkerhed udvikler videre på det melankolske og drømmende popunivers. "An idiosyncratic set of love songs and secular hymns with lushly orchestral arrangements", skrev Pitchfork i en Best New Music-anmeldelse af "And in the Darkness, Hearts Aglow". Endnu et mesterværk fra en mesterlig og engagerende kunstner, som vi glæder os til at opleve igen på Roskilde Festival.