YAYA BEY US

Scene
TBA
Show
Fredag 30. juni 2023
Mere om kunstneren
Instagram
Spotify

Stærk soulstemme skaber et personligt og helende rum

Med Yaya Bey har verden fået en ny og vedkommende soulstemme, der med personlighed og en poetisk nerve blander elementer af R&B, jazz, reggae og afrobeat i et både smukt og råt univers.

Hendes andet og seneste album, "Remember Your North Star", fik anerkendelsen Best New Music hos Pitchfork, der skrev: "a searching and specific exploration of connection, pain, and desire." Albummet dykker ned i komplekse følelser, traumer og en bred vifte af erfaringer for at skabe et rum for healing og empowerment, især for sorte kvinder.

Det personlige og komplekse udtryk kombineret med den sjælfulde glød og en til tider næsten psykedelisk lyd fik The Guardian til at drage sammenligninger med Erykah Badu, men Bey har fundet sin helt egen vej ind til musikken. Dette til trods for at hendes egen far hamrede ind i hende, at hun aldrig kunne blive sanger. Det fik hende i første omgang til at blive digter for at udtrykke sine tanker. Men heldigvis kunne sangstemmen ikke holdes tilbage, ligesom Bey er færdig med at lade mænd fortælle hende, hvad hun kan eller ikke kan.