LAD OS FORTSÆTTE DEN GODE KLIMASTIL SAMMEN

PUBLICERET TIRSDAG 6.6.2023

Få tre tips til en mere klimavenlig festivalstil lige her: Du kan leje dit campinggear, ankomme med toget eller bus og blive klogere på dit klimaaftryk.

Vi starter med en fantastisk nyhed:

Sidste år reducerede vi sammen affaldsmængderne med 25 procent i forhold til den forrige festival. Det svarer til 500 tons! Og den allerstørste reduktion skete ude på camping.

Konklusionen er:

  • Det nytter at medbringe så lidt udstyr som muligt.
  • Det nytter at sortere camp-skraldet undervejs
  • Det nytter at tage alt dit udstyr med hjem igen.

Lige om lidt mødes vi over 100.000 mennesker i verdens mest fantastiske festivalfælleskab.

Så lad os fortsætte den gode stil i 2023. Lad os intensivere kampen mod brug-og-smid-væk-kultur.

Lad os feste og bo sammen i en uge med miljø og klima i bevidstheden, og lad os efterlade festivalmarkerne i samme grønne og pæne tilstand igen, som før vi rykkede ind.

Og lad os gøre det i fællesskab.

Når først festivalen er i gang, vil vi gøre det let for dig at sortere lejrens affald på vores 24 recycling-centre.

Vi vil friste dig med lækre planteholdige måltider, og hver dag vil vi inspirere dig med klimaaktivisme og debatter – vi glæder os f.eks. til at se dig til Climate Justice Talk på Arena.

Men før du pakker rygsækken og drager mod Roskilde, har vi tre tips, som vil gøre din festivaloplevelse endnu grønnere:

Here goes:

1: Lej campingudstyret
Slip for at købe og slæbe billigt, dårligt udstyr i discountbutikkerne, som alligevel går i stykker. Og vi slipper for, at det ligger og flyder som affald efter festivalen. Vi udlejer telte, luftmadrasser, stole og pavilloner. Du bestiller bare udstyret i shoppen og henter det ved ankomst. Efter en uges brug afleverer du grejet og rejser hjem. Easy.

2: Brug offentlig transport
Transport er en væsentlig klimasynder, så tænk over dit eget forbrug. Lige nu kan du planlægge din ankomst (og hjemrejse! For hvorfor gide at tænke på det til Lizzo eller Ukendt Kunstner?). Toget kører direkte til trinbrættet på Camping West fra lørdag 24. juni, eller shuttle-busserne kan transportere dig og vennerne hurtigt fra Roskilde Station til camping East. Få styr på transporten ud og hjem på denne side, uanset om du kommer med tog, bus, cykel eller bruger samkørsel.

3: Tjek dit klimaaftryk
Hvor meget mærker klimaet, at du er på Roskilde Festival? Prøv vores klimaberegner og få en indikation af, hvor god du er ved miljøet, når du drager på festival. Du klikker dig igennem en række valg: fra transport over mængden af medbragt campinggear og mad og drikke – og så din villighed til at genbruge. Måske bliver du overrasket.